Naturen erbjuder så mycket. Nedan följer ett recept på rosenbladglass. Ljuvligt god vill vi lova. Ha en riktigt skön midsommar!

3 ekologiska äggulor
100 g ekologiskt råsocker
2,5 dl ekologisk mjölk
2 dl ekologisk vispgrädde
2 dl kronblad från vresros
5 droppar eterisk rosenolja (för starkare smak om så önskas)

Värm mjölken till ca 40 grader och lägg i rosenbladen. Kör med stavmixer till kronbladen är fint fördelade. Låt svalna i ca 30 min. Sila sedan av rosenmjölken. Tillsätt ev. eterisk olja och rör om. Ställ rosenmjölken i kylen tills den är kall. Vispa äggulor med sockret tills det är luftigt. Rör i rosenmjölken. Vispa grädden ganska hård. Rör ned de övriga ingredienserna i grädden. Blanda ordentligt. Slå på glassmaskinen och häll i blandningen. Tillredningstid ca 50 min. Ställ sedan glassen i frysen ca 2 h.